25 Aralık 2013 Çarşamba

Usain Bolt'a Dev Rakip - Whatsapp Satılıyor mu? (Aralık2013)


İlyas SAĞLAM

Whatsapp satılıyor mu? Dünya'nın en önde gelen mobil-mobil veri&wifi modüllü kullanım olanağı sunan Whatsapp hakkında müthiş bir iddia geldi.

Wifi kullanımının yaygınlaşması ile birlikte Whatsapp kullanıcılarında ciddi bir artış yaşandı. 2 ay önce 100 milyon aylık kullanıcı artışı yakalayan Whatsapp bu ay ise 50 milyon gibi artışla yine aylık kullanıcı sayısını arttırmayı başardı.

Whatsapp Satılıyor Mu?
Google güçlendikçe Whatsapp söylentileri de artmaya başladı. İki yükselen değer Whatsapp ve Google ; Google tarafından satın alındığını düşünüyorum da mükemmel bir ittifak olurdu.

Peki böyle birşey mümkün mü? Google işin içinde olunca kesinlikle mümkün. Google o kadar genişledi ki aldığı son Robot yapım firması Amerika Savunma Bakanlığına'da askeri amaçlı robotlar tasarlayan ve geliştiren firmaydı. Whatsapp ile de 400 milyon aylık kullanıcı ağına sahip olacak olan Google giderek istihbarat devine mi dönüşüyor?

Google İstihbaratları

Google son olarak Boston Dynamics Robot yapım şirketini aldı. Boston Dynamics ne midir? Boston Dynamics robot figürlerinde temel olarak hayvanları alıyor. Örneğin dünyanın en hızlı robotunu Çita (Cheetah) adı ile yine bu şirket tasarladı. Çita (Cheetah) adından da anlaşılacağı gibi hızı simgeliyor. Ve saatte 40km 'nin üzerinde hıza sahip.


Boston Dynamics'i satın alan Google bir manada Amerikan Savunma Bakanlığı ile de robot iş birliği içerisine girmiş oldu. 400 milyonluk aylık kullanıcı potansiyeli ve Google+ ,gmail,blogger hesaplarının kullanıcı potansiyelleri göz önüne alındığında muhteşem bir istihbarat belleğine sahip olması gerçekten kafa karıştırıcı değil mi?

Benzer Yazılar


Teknoloji - 365 İstanbul Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder